SMF - Just Installed!

See oli lihtsalt tavaline kolmapäev, kuni ma vajutasin seda nuppu

Started by klarikafoolish, Apr 08, 2026, 04:26 AM

Previous topic - Next topic

klarikafoolish

Ma ei ole üldse hasartmängur. Tõesti ei ole. Töötan Tartus logistikas, päevad on üsna ühesugused — hommikune kohv, arvutiekraan, Exceli tabelid, õhtul diivan ja Netflix. Aga sel kolmapäeval oli kõik teisiti. Mitte sellepärast, et juhtus midagi erilist. Vastupidi — oli liiga tavaline. Vihmane sügisene ilm, aknal virises tuul ja ma tundsin seda tüütu igavust, mis ei lase sul keskenduda, aga ka mitte magada.

Olin kuulnud sõpradelt juttu, et mõned mängivad vahepeal online kasiinodes lõbu pärast. Mitte suurte summadega, vaid nii, et põnevust natuke. Ausalt öeldes suhtusin sellesse alati umbusklikult. Tundus liiga kunstlik. Aga sel õhtul, kui kolmas kord järjest Netflixis sama filmi eelvaadet vaatasin, mõtlesin: "Kurat, proovime siis midagi uut."

Leidsin vavada täiesti juhuslikult. Üks kolleeg mainis seda lõunapausil, kui rääkisime sellest, kuidas õhtuti aega parajaks teha. Ta rääkis, et see on lihtne, arusaadav ja mis kõige tähtsam — seal pole seda üleliigset sära ja lubadusi, mis paljudel kohtadel on. Ma polnud kindel, aga registreerimine võttis aega umbes kaks minutit. Kaks minutit! See oli kiirem kui mu hommikune leiva röstimine.

Esimene tunne oli veider. Istusin toolil, käed klaviatuuril, ja tundsin end peaaegu nagu teismeline, kes ostab esimest korda alkoholi. Põnevus segunenud kerges kohmakuses. Panin väikse summa — midagi, mida ma ei kardaks kaotada. Sõna otseses mõttes nii palju, et kui see kaob, ei juhtu midagi. Vahetasin kakskümmend eurot. See on kaks õhtusööki või neli korda kinos. Mitte maailmalõpp.

Alustasin lihtsate mängudega. Midagi sellist, kus keerutad ja vaatad, mis juhtub. Esimesed kümme minutit olid igavad. Kaotasin paar eurot, siis võitsin tagasi. Tundsin, kuidas aju ütles: "Näed, ma ütlesin." Aga siis ma avastasin ühe mängu, mis meenutas mulle vanu arkaademänge — lihtne graafika, kiired voorud. Ei mingit mõttetut muusikat ega vilkuvaid tulukesi. Lihtsalt mäng.

Ja siis see juhtus.

Ma ei oska öelda, mis täpselt muutus. Võib-olla oli see tunne, et olen juba piisavalt kaua mänginud, et mõnda aega mitte mõelda tööle ega sellele, et homme on vaja varakult üles tõusta. Keskmisel voorul — ma mäletan seda selgelt — kukkusid sümbolid täpselt nii, nagu oleks keegi neid ise käsitsi paigutanud. Ekraan jäi hetkeks seisma. Ma ei saanud aru, mis toimub. Ja siis ilmus number. Selline number, millega saab maksta kaks kuud üüri.

Külm jooksis seljast alla. Tõesti. Ma isegi ei hüpanud püsti, vaid istusin liikumatult ja vaatasin ekraani. See oli absurdne. Minu, tavaline inimene, kes arvutab hommikuti, kui palju piima on külmkapis, võitis just rohkem, kui mõni mu sõber teenib kuus.

Aga kõige naljakam on see, mis järgnes. Ma ei hakanud kohe rohkem mängima. Ei, ma tõmbasin hinge kinni, võtsin telefoni ja helistasin oma parimale sõbrale Martile. Ta ei uskunud. "Sa ajad segamini," ütles ta. "See on mingi viga." Ma tegin ekraanipildi ja saatsin talle. Ta helistas kohe tagasi ja küsis: "Mis kohas sa seda mängisid?" Ma ütlesin talle, et vavada, see koht, millest ta ise mulle kunagi rääkis. Ta naeris. "Ma mõtlesin, et sa ei proovi kunagi."

Tund hiljem olin ma endiselt seesama inimene. See on tähtis. Ma ei muutunud üleöö kõrge elu tüübiks. Võitsin, aga ei hakanud jahtima suuremaid summasid. Ma mõistsin midagi, mida ma varem polnud mõelnud: põnevus ei ole selles, et sa võidad palju. Põnevus on selles, et sa ei tea, mis järgmisel hetkel juhtub. See on nagu hea film või põnev raamat — ainult et sa oled ise keskel.

Järgmisel hommikul ärkasin sama kellaajal, jõin sama kohvi ja läksin tööle. Aga mu sees oli midagi teisiti. Mitte uhkus, vaid kergendus. Ma olin teinud midagi, mida kartsin proovida, ja see lõppes hästi. Mitte ainult rahaliselt, vaid ka emotsionaalselt. Ma ei jäänud võlgu, ei kahetsenud, ei ärganud hommikul mõttega "miks ma seda tegin".

Õhtul, kui tulin koju, mängisin veel natuke. Vähem kui eelmine kord. Ainult paar eurot. See oli nagu magustoit pärast head õhtusööki — mitte vajalik, aga tore. Ma isegi naeratasin, kui üks mäng läks täpselt nii, nagu ma lootsin. Mitte suur võit, aga piisav, et tuju heaks teha.

Nüüd, kuu aega hiljem, mängin vahel. Kord nädalas, mitte rohkem. See on minu jaoks nagu pokkerisõbrad, kes kogunevad laua taha — ainult et ma olen üksi oma toas, kõrvaklapid peas, ja ma ei pea kellegagi viisakas olema, kui kaotan. Vavada on lihtsalt koht, kus ma vahel peatun. Nagu kohvik, kus teenindaja tunneb su juba ära, aga ei pressi sulle peale seda, mida sa ei taha.

Kõige suurem võit ei olnud see number ekraanil. See oli tunne, et ma usaldasin ennast piisavalt, et midagi uut proovida, ja ei kaotanud seda usaldust ära. Ma tean, et paljud inimesed kardavad seda maailma. Ja ma saan neist aru. Aga kui sa valid mõistusega ja mäletad, et see on ennekõike meelelahutus, mitte sissetulekuallikas — siis võib see olla lihtsalt üks tore osa su nädalast.

Praegu on kolmapäev õhtul. Vihma ei ole. Istun akna all ja mõtlen, kas keerutada veel üks kord. Mitte sellepärast, et mul oleks vaja. Vaid sellepärast, et see on lõbus. Ja see on okei.

yagi

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо