SMF - Just Installed!

Üçrəqəmli qələbə, yoxsa təsadüf?

Started by klarikafoolish, Mar 16, 2026, 01:30 AM

Previous topic - Next topic

klarikafoolish

Gecə növbəsindən qayıtmışdım. Saat gecə ikini keçirdi, əllərim hələ də maşın sükanının soyuğunu hiss edirdi. Taksi sürmək belədir – gecələr şəhər boşalır, fənərlər sarı işıq saçır, sən isə təkbaşına qalırsan fikirlərinlə. Həmin gecə beş saat dayanmadan sürmüşdüm, cəmi iki sifariş gəlmişdi. Evə qayıdanda nə yatmaq istəyirdim, nə də televizora baxmaq.

Telefonu əlimə aldım, sosial şəbəkələrə baxdım – hamı yatıb. Darıxdım. Dostum bir neçə gün əvvəl mənə yazmışdı: "San, bir bax bura, əyləncəlidir". O vaxt ciddiyə almamışdım, amma indi, gecənin bu vaxtı, niyə də yox? Brauzeri açdım, mostbet azerbaycan giriş etdim. Dostum demişdi ki, qeydiyyatdan keç, bir az vaxt keçir. Düşündüm, zərəri yoxdur, sınaya bilərəm.

İlk baxışda hər şey çox rəngarəng göründü. Oyunlar, turnirlər, promosyonlar. Adımı yazdım, bir neçə klik və artıq içəridə idim. Heç bir mərc etmək fikrim yox idi, sadəcə gəzmək istəyirdim. Amma bir oyun diqqətimi çəkdi – adi görünən, amma qrafikası maraqlı olan bir slot. Dedim, qoy 10 manat atım görüm nədir bu iş. Nə olacaq ki? Bir dəfəlik sınaq.

Və başladım fırlatmağa. İlk on dəqiqə heç nə olmadı. Balans əriyirdi, mən də sakitcə izləyirdim. Sonra birdən – tıq, tıq, tıq. Üç eyni simvol düzüldü. Kiçik bir qazanc, cəmi 15 manat. Gülümsədim. Öz-özümə dedim: "Aferin San, indi çıx get". Amma yox, həmin o axşam təkliyi, sükut və ekranın işığı məni saxladı.

Davam etdim. Növbəti fırlatmada daha böyük bir şey oldu – üçrəqəmli rəqəm gördüm. 250 manat. Oturduğum yerdə səsdən atıldım. Nə? Necə? Heç bir strategiyam yox idi, sadəcə bəxt gətirmişdi. Ürəyim döyünməyə başladı, əllərim tərlədi. Bu nə deməkdir? Mən indi nə edim? Düşündüm ki, bəlkə dayanım, amma içimdə bir səs dedi: "Bir dəfə, daha bir dəfə fırlat".

Üçüncü böyük qazancım 400 manat oldu. Və sonra balansda artıq min manatdan çox pul var idi. Mən mat qalmışdım. Gecənin o saatında, tənha bir taksicinin başına gələ biləcək ən gözlənilməz şey bu idi. Əvvəlcə inanmadım. Gözlərimi ovuşdurdum, yenidən baxdım. Rəqəmlər yerində idi. Oturub güldüm. Elə səssizcə, öz-özümə. Sonra fikirləşdim – yəqin ki, bu gecə mənim gecəmdir. Təsadüf, amma nə gözəl təsadüf.

Qazanmaq asan deyil, bilirəm. Amma o an hiss etdiyim sevinc və sürprizi heç vaxt unutmaram. Ertəsi gün işə çıxanda maşını işə saldım, ilk sərnişin mindi, amma mən hələ də gecəki hadisəni düşünürdüm. Sərnişin danışırdı, mən başımı bulayırdım, amma beynim başqa yerdə idi. Sonra birdən qərar verdim – qazandığım pulun bir hissəsini anama aparım. Ona demədim hardan gəldiyini, sadəcə dedim ki, bonus aldım işdə. İnandı. Çay süfrəsi açdı, o məşhur ev kombosu ilə. O an anladım ki, pul yalnız rəqəm deyil, o, sevincdir, paylaşmaqdır.

Həmin axşam yenə gec növbəyə çıxdım, amma bu dəfə fərqli hiss edirdim özümü. Şəhər işıqları daha parlaq görünürdü. Sükutda sürmək artıq darıxdırıcı deyildi, çünki başımdan keçənləri düşünürdüm. Gecə yarısı bir kafedə dayandım, isti çay içdim. Yanımdakı stolda iki nəfər oturmuşdu, smartfonlarında nəyəsə baxırdılar. Biri o biri dedi: "mostbet azerbaycan giriş edə bilmirəm, niyə açılmır?".

Öz-özümə gülümsədim. Bu ifadə mənə artıq tanış idi. Bir həftə əvvəl mən də eyni sözü yazmışdım axtarışa. İndi isə artıq hekayəm var idi danışmağa. O adamlara yaxınlaşıb demək istədim: "Uşaqlar, mənə qulaq asın, bu gecə mən..." Amma dayandım. Hər kəsin öz yolu var, öz təcrübəsi. Bəlkə onlar da bir gün öz hekayələrini danışacaqlar. Mən sadəcə çayımı içib yola düşdüm.

O gecədən sonra çox şey dəyişmədi. Hələ də taksi sürürəm, hələ də gecə növbələri var. Amma indi bilirəm ki, həyat bəzən gözlənilməz sürprizlər edir. Sən heç ağlına belə gətirməzsən, amma bir axşam, bir klik, bir şans hər şeyi dəyişə bilər. Mən dəyişdim? Yox, eyni adamam. Sadəcə bir az daha ümidliyəm. Və bilirəm ki, o gecəki sevinci heç nə ilə dəyişmərəm.

İndi, nə vaxt darıxsam, telefonu götürüb həmin səhifəyə baxıram. Bəzən sadəcə xatırlayıram, bəzən də bir-iki fırlatma edirəm. Qazanmaq üçün yox, o hissi yenidən yaşamaq üçün. Və hər dəfə düşünürəm: "Bəlkə yenə olar?" Kim bilir, bəlkə də olar. Amma ən vacibi odur ki, o gecə mənə xatırlatdı – həyat hələ bitməyib, hələ çox sürprizlər var qarşıda.