SMF - Just Installed!

Uduz-uduzda uduş: Adi bir axşamın gözlənilməz sonu

Started by klarikafoolish, Mar 05, 2026, 07:52 AM

Previous topic - Next topic

klarikafoolish

O gün işdən çox yorğun gəlmişdim. Səhərdən axşamadək kompüterin qarşısında otur, hesabatlar hazırla, müştərilərlə danış... Adi bir iş günü, deyəsən, heç nə fərqli deyildi. Amma elə günlər olur ki, insanın içində nəsə dəyişir. O axşam məndə də belə bir hiss vardı. Evə çatanda saat 8-ə işləyirdi, qaranlıq çökmüşdü, küçələrdə adam az idi. Yolda özümə sual verdim: "Həqiqətənmi həftənin beş günü belə keçəcək?".

Üç il idi ki, banklardan birində işləyirdim. Yaxşı maaş, stabillik, sosial paket – hər şey var idi. Bəs ruh? Onu yedizdirmək üçün nə edirdim? Heç nə. Axşamları televizor, həftə sonları yuxu, ayda bir dəfə dostlarla kafedə çay. Otuz yaşım vardı, ailə qurmağı düşünürdüm, amma hiss edirdim ki, bu monotonluq məni boğur. Evlənmək üçün qərar vermək, məsuliyyət daşımaq üçün enerjim yox idi. O axşam evə gəlib yemək qızdırdım, çay dəmlədim və telefonu götürdüm. Sadəcə xəbərlərə baxmaq istəyirdim.

Telefonu əlimə alanda gözüm reklamlara sataşdı. Adətən onları bağlayıb keçirdim, amma bu dəfə barmağım dayandı. Çoxdandır ki, qumar oyunlarına marağım yox idi. Tələbəlik illərində mərc yazmağa çalışmışdım, amma həmişə uduzmuşdum. Sonra başa düşdüm ki, bu iş mənim üçün deyil. Amma o axşam nə isə məni cəlb etdi. Bəlkə də sadəcə adi gündən qaçmaq istəyirdim. Reklama tıkladım və mostbet saytı açıldı.

Saytın dizaynı diqqətimi çəkdi. Hər şey səliqəli, rəngarəng, canlı idi. Canlı dilerlər, slotlar, mərclər... Bir az gəzdim, səhifələrə baxdım. Adi bir istifadəçi kimi qeydiyyatdan keçdim. Düşündüm ki, nə olar, bir dəfə sınayım. Axı itirəcəyim nə var idi? İki gün öncə maaş almışdım, pulum var idi. Cibimdə 50 manat artıq pul vardı ki, onu xərcləməyi planlaşdırmırdım. Dedim, qoy bu 50 manatı sınağa çəkək.

Əvvəlcə slot maşınlarına baxdım. Ən sadə oyunları seçdim, qaydaları öyrəndim. Bir neçə dəfə kiçik mərclər etdim – uddum, uduzdum, yenə uddum. Saata baxanda gördüm ki, artıq 2 saatdır oynayıram. Pulun miqdarı dəyişmirdi, amma vaxt necə keçirdiyini hiss etmirdim. Sonra canlı kazino bölməsinə keçdim. Orada dilerlər var idi, real insanlar. Ruletka oynamağa başladım.

Ruletkada qırmızıya və qaraya mərc edirdim. Sadə strategiya: uduzanda mərcin miqdarını iki qat artır, udanda dayan. Bu sistemi hardasa oxumuşdum. İşləyirdi də. 50 manat 80 oldu, sonra 120, sonra 200. Bir an gəldi ki, ekranda 450 manat yazılmışdı. Otaqda tək idim, heç kim məni görmürdü, amma ürəyim elə döyünürdü ki, səsi eşidilirdi. Dərhal çıxarış etdim. 450 manat – mənim üçün bu, yaxşı bir məbləğ idi. Nəyə xərcləyəcəyimi bilmirdim, amma xoşbəxt idim.

Həmin gecə yata bilmədim. Səhər işə getdim, amma beynim başqa yerdə idi. Bir həftə gözlədim, sayta girmədim. Özümə söz vermişdim ki, ehtiyatlı olacam. Amma növbəti cümə axşamı yenə dözə bilmədim. Bu dəfə başqa cür yanaşdım. Əlimdə 100 manat var idi, qayda qoydum: udsam da, uduzsam da, bu 100 manatı keçməyəcəm. mostbet yenə qarşımda idi, amma mən artıq təcrübəli idim. Oynadıqca oyunların məntiqini anlayırdım. Hansı slotlar daha çox qazandırır, hansı mərclər daha təhlükəsizdir.

Həftələr keçdi. Nəzarəti əldən vermədim. Nə vaxtsa uduzdum, nə vaxtsa uddum. Amma ümumi balansda qazancda idim. Bir gün gözlənilmədən böyük uduş gəldi. Slotlardan birində böyük mükafat qazandım. 2300 manat. İnanmadım, düşündüm ki, səhvdir. Hesabı yoxladım, yenə eyni. Çıxarış etdim, pullar karta keçdi. Üç gün gözlədim geri qaytarmasınlar deyə. Üç gün keçdi, pul yerində idi. O zaman anladım ki, bu, həqiqətdir.

Bu pulla nə etdim? Atama kömək etdim, maşınını təmir etdirdi. Anama bir qızıl üzük aldım, çoxdan istəyirdi. Özümə də yeni telefon götürdüm. Qalanını banka qoydum. Ən maraqlısı odur ki, bu hadisə mənim həyata baxışımı dəyişdi. Birincisi, anladım ki, bəxt deyilən bir şey var. İkincisi, hər şeydə nizam-intizam vacibdir. Mən oynamağa davam etdim, amma heç vaxt acgözlük etmədim. Həmişə bir limit qoydum və ona əməl etdim.

Bir il keçdi. O gündən sonra bir neçə dəfə də yaxşı uduşlar oldu. Kiçik, böyük, fərq etməz. Mənim üçün əsas odur ki, bu, mənim həyatımın bir parçası oldu, amma əsas işimə çevrilmədi. İşimdə də irəliləyiş oldu, rəislər məni təriflədi, maaşım artdı. İndi düşünürəm ki, bəlkə də o axşam sadəcə dincəlmək istəyirdim, amma taleyin mənə verdiyi bir fürsət oldu. İnsan hərdən öz düşüncələrindən qaçmaq üçün qəribə yollar seçir. Mənim yolum mostbet oldu. Və peşman deyiləm.

Bu gün həmin o axşamı xatırlayanda gülümsəyirəm. Necə təsadüfən bir reklama tıklayıb, həyatımda kiçik bir dəyişiklik etdim. Hələ də oynayıram, amma indi bunu zövq üçün edirəm. Dostlarıma da deyirəm: "Əyləncə üçün oynayın, qazanc üçün yox". O zaman hər şey yerində olur. Pul gəlir, gedir, amma əsas odur ki, sən özünü itirməyəsən.